2018-04-06

Orienteringstävlingen Tiomila till Nynäshamn

Den internationella orienteringstävlingen Tiomila kommer att hållas i Nynäshamn 28-29 april. Tävlingen lockar deltagare från flera länder och Nynäshamn har blivit utvalt som arena delvis tack vare sin vackra natur.

deltagare i orienteringstävling på natten

Foto: Michael Thulin

Den 28-29 april kommer orienteringstävlingen Tiomila att arrangeras i Nynäshamn. Tävlingen lockar flera tusen deltagare och åskådare från flera länder och arrangeras av IFK Enskede, Skogsluffarnas OK och OK Älvsjö Örby.

- Det är roligt att man väljer att arrangera en så stor tävling som Tiomila i Nynäshamn, säger Linda Walkeby, ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Vi har en fantastisk natur som lämpar sig väl för orienteringstävlingar men också som rekreationsområde för alla.

Tiomila har klasser för ungdomar, damer och herrar och i flera distanser. Tävlingens centrum kommer att vara på Kvarnängens idrottsplats.

Stängda idrottshallar och idrottsplatser

Under arrangemanget kommer idrottshallarna i Nynäshamn och Ösmo användas för boende. Följande idrottshallar kommer att vara stängda för träning fredan 27 april klockan 17.00 till söndag 29 april klockan 18.00.
• Kvarnängshallen
• Viahallen
• Gröndalshallen
• Svandammsskolan
• Ösmo Idrottshall
• Kvarnängens IP är start- och målplats och kommer också att stängd i samband med arrangemanget.

Avstängda vägar

Nynäsvägen vid trafikplats Älgviken
Var: Nynäsvägen kommer att vara avstängd mellan väg 528 mot Torö (strax innan trafikplats Älgviken) och Konsul Johnssons väg (cirkulationsplats Rappsta).
När: 28 april, 8.00 till 29 april, 14.00.
Välj istället: avstängningen påverkar den norra (gamla) infarten till Nynäshamn. Välj istället väg 73 och den södra infarten.

Väg 529 mellan Kvarnängen och Norsbol
Var: väg 529 mellan Kvarnängen (Nynäsvägen/Toröstenen) och Norsbol kommer att vara avstängd.
När: 28 april, 13.00 till 29 april, 13.00.
Välj istället: du kan ta dig mot Torö från Nynäshamn via Älgviken och väg 73.

Boende och leveranser släpps fram
Det kommer att finnas vakter vid avstängningarna och boende och leveranser till boende kommer att släppas fram.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-05-02