2019-05-02

Del av Nynäsvägen avstängd 3-6 maj

Den 3-6 maj stängs Nynäsvägen av för vägarbete i höjd med gymnasiet.

Den 3-6 maj stängs Nynäsvägen av i båda riktningarna i höjd med Nynäshamns gymnasium. Avstängningen görs på sträckan mellan Rappstarondellen och väg 529 mot Torö.

Arbetet påbörjas fredag den 3 maj klockan 15.00 och kommer att pågå dygnet runt fram till tidig morgon måndag den 6 maj.

Avstängningen beror på att bron över Kvarnängsån ska renoveras.

Alternativa vägar för trafik

Biltrafik

Biltrafik hänvisas till väg 73 för in- och utfart till Nynäshamn. Boende vid de avstängda infarterna har fått separat information om vad som gäller för dem.

Långsamtgående fordon

Cyklar och mopeder hänvisas till gång- och cykelvägen som går förbi gymnasiet till Kvarnängen. Den är egentligen bara till för cyklar och gående, men mopedister får köra här tillfälligtvis. Fyrhjuliga långsamtgående fordon bör planera så att man inte behöver passera här just dessa dagar, där finns tyvärr inget alternativ. Vi hoppas på förståelse för detta.

Bussar

Buss 783, 847, 858 och 898 trafikerar inte vid Kvarnängen, Nynäs gods, Vattenverksvägen och Älgviken från. Resenärer hänvisas till hållplats Natviksvägen och Älgviksbron, alternativt att resa med linje 848 och linje 852 på den indragna sträckan. Det gäller från 3 maj klockan 15.00 till 6/ maj klockan 23.30. Har du frågor om busstrafiken är det bästa om du vänder dig till SL.

Sidan granskad 2019-05-02

Sidansvarig: