2019-04-25

Ändrade parkeringsregler vid Malmgatan och Trollvägen

Kommunen ändrar parkeringsreglerna på Malmgatan och Trollvägen.

Nynäshamns kommun ändrar parkeringsregler på några platser i Nynäshamn stad.

Trollvägen i Nynäshamn

På delar av Trollvägen i Nynäshamn är det problem med trafiksäkerheten och framkomligheten. För att förbättra den ändras reglerna för parkering. På Trollvägens norra sida på sträckan mellan Estövägen och Transtigen är parkering tillåten alla dagar. Tidigare var det datumparkering här. På Trollvägens södra sida på sträckan mellan Estövägen och Transtigen blir det parkeringsförbud.

Malmgatan i Nynäshamn

På Malmgatan på sträckan mellan Nynäsvägen och Torggatan begränsas parkeringstiden till max tre timmar i följd måndag till lördag på dagtid. Syftet är att det ska bli enklare för besökarna till verksamheterna runt omkring att hitta en ledig parkering.

Några önskar sig fler parkeringsplatser för boende och vid arbetsplatser i Nynäshamn, kan kommunen lösa det?

– Det är fastighetsägaren som ansvarar för att ordna med boendeparkeringar, inte kommunen. Det samma gäller för parkeringar i anslutning till arbetsplatser. Men kommunen kan tillåta parkering längs med gatorna och det gör vi där det är möjligt. Grundförutsättningen är att det är trafiksäkert och framkomligt för till exempel gående, cyklister och utryckningsfordon. Förutsättningen är förstås också att kommunen äger marken, säger Birgitta Larsson.

Sidan granskad 2019-04-25

Sidansvarig: