2018-11-28

Cirka två månaders handläggningstid för färdtjänst

Det är cirka sju veckors handläggningstid för ansökan om färdtjänst i Nynäshamns kommun och i Stockholms län. Så om du ska söka färdtjänst bör du vara ute i god tid.

För att ansöka om färdtjänst fyller du i en blankett som du skickar till Nynäshamns kommuns Kontaktcenter. Det är landstinget som beslutar om färdtjänst, men det är kommunen som utreder behovet. Från det att du har skickat in din kompletta ansökan till beslut tar det cirka nio veckor.

För att handläggningstiden inte ska förlängas ytterligare är det viktigt att du i
ansökan skickar med:

• Ett läkarintyg som inte är äldre än 3 månader.
  • Ett fotografi i färg som är i passtorlek.

När du har skickat in handlingarna så får du tid för besök hos en kommunvägledare på Nynäshamns kommuns Kontaktcenter. Efter besöket och
efterföljande utredning skickas alla handlingar till Färdtjänsten i Stockholm
som tar beslut. Handläggningstiden efter att du har lämnat in kompletta
handlingar är cirka två veckor hos Nynäshamns kommuns Kontaktcenter och cirka sju veckor hos Färdtjänsten i Stockholm.

Ansökningsblankett

Ansökningsblanketten finns hos Kontaktcenter. Antingen ringer du, 08-520 680 00, och ber att blanketten skickas till dig eller så besöker du Kontaktcenter som finns i kommunhuset, Floravägen 6 i centrala Nynäshamn.

Frågor om färdtjänst

Om du har frågor om färdtjänst är du välkommen att höra av dig till
Kontaktcenter: 08-520 680 00, kontaktcenter@nynashamn.se.

På den här sidan finns mer information om färdtjänst.

Sidan granskad 2018-12-04

Sidansvarig: