2018-12-07

Uppsökande verksamhet – för dig som är 80 år eller äldre

Du som är är 80 år eller äldre och som inte har insatser från kommunen, erbjuds ett hembesök i förebyggande syfte. Under nästa år får du som är född 1938 och 1939 ett brev i brevlådan med information om hembesöket och om insatser för äldre och säkerhet i vardagen.

Foto: Nynäshamns kommun

Besöket tar ungefär en timme och vi pratar om hur din vardag ser ut.

Du får också information om kommunens och äldreomsorgens service och råd och stöd i andra frågor som till exempel bostadstillägg, ekonomi, fullmakter, säkerhet, stöd till anhöriga, boende, färdtjänst, aktiviteter och pensionärsorganisationer.

Du får gärna ha med dig någon anhörig eller vän vid besöket. Jag som kommer visar alltid legitimation. Besöket är frivilligt och det kostar ingenting.

Har du inte fått ett brev om den uppsökande verksamheten är välkommen att boka in ett besök. Detta gäller även dig som flyttat till Nynäshamns kommun efter att du fyllt 80 år.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2018-12-07