Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2018-11-06

Skaffa en måltidsvän

Nu är socialnämndens satsning med måltidsvänner för ensamma äldre igång. För att få en måltidsvän kontaktar du din hemtjänstutförare.

I april i år beslutade socialnämnden att på försök under ett år införa en ny satsning för ensamboende personer med hemtjänst. Satsningen går ut på att minska känslan av ensamhet hos äldre personer i kommunen.

Så funkar det

Som måltidsvänner träffas man regelbundet för en gemensam måltid antingen på någon av de kommunala seniorrestaurangerna eller hemma. Att få en måltidsvän innebär ingen extra kostnad, din måltidsväns portion betalas av kommunen. Måltidsvännerna är volontärer med anknytning till kommunens äldreomsorgsverksamhet.

För att få en måltidsvän tar du kontakt med din hemtjänstutförare.

Vill du bli en måltidsvän?

Om du är intresserad av att bli en måltidsvän kan du vända dig till kommunens aktivitetskoordinator, Christer Dahl, som har uppdraget att rekrytera volontärer.

Fakta

Begreppet måltidsvän är en satsning med inspiration från Danmark där många kommuner erbjuder så kallad "Spiseven". Frivilligarbetare besöker äldre som vill ha sällskap vid måltiderna, alternativt ses på en
restaurang. Man träffas en gång i veckan. Kommunen står för måltidsvännens matkostnad. Flera kommuner, framför allt i Sydsverige har infört konceptet.

Socialnämnden i Nynäshamns kommun beslutade på sitt sammanträde den 24 april 2018 att införa måltidsvän på försök under ett år. Därefter ska det utvärderas.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-11-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Kontakta kommunen
Telefon: 08-520 680 00

Fax: 08-520 140 08

E-post: kontaktcenter@nynashamn.se

Besöksadress:
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp