2018-10-08

Ny e-tjänst för hjälp med missbruk

Nu är det enklare att söka hjälp för sitt missbruk eller beroende. Genom en enkel e-tjänst kan man snabbt komma i kontakt med kommunen.

- Syftet med e-tjänsten är att underlätta för personer med missbruk och beroende att söka hjälp. Det kan vara mitt i natten eller på en helg som motivationen att söka hjälp dyker upp, och då vill vi att man ska kunna höra av sig till oss på en gång, säger Marika Olsson, projektledare på Socialförvaltningen.

När man sökt hjälp via e-tjänsten hör en socialsekreterare av sig inom två arbetsdagar. Då bokar socialsekreteraren ett möte om personen vill det. Det går också bra att söka hjälp om man är orolig för en anhörig. Då hör socialsekreteraren av sig till dig som fyller i kontaktformuläret.

För akuta sjukdomssituationer ringer man SOS- alarm på 112.

» Till e-tjänsten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Scandinav bildbyrå.

Sidan granskad 2018-10-10