2018-07-26

Boende på Tallåsen förd till sjukhus

Uppdaterad klockan 13.00

En boende på Tallåsens äldreboende har under natten förts till sjukhus med brännskador.

En brand startade under natten i en lägenhet på Tallåsens äldreboende med personskada som följd. Personalen ingrep så fort brandlarmet gick, släckte elden och kunde begränsa skadorna. Räddningstjänsten var snabbt på plats och personen fördes till sjukhus.

Personal från socialförvaltningen har under morgonen pratat med den drabbades anhöriga. Övriga boende på äldreboendet är inte påverkade, men anhöriga kommer ändå informeras under dagen.

Personal från Rosengården ryckte ut för att stötta personalen på Tallåsen och genom samarbete har de hanterat den svåra situationen på ett bra sätt. Företagshälsovården är nu inkopplade som stöd för personalen som arbetade under natten.

- Det här är naturligtvis en tragisk händelse och jag vill ge en stor eloge till personalen som agerade på ett professionellt sätt och har gjort ett fantastiskt jobb för att snabbt släcka elden och begränsa skadorna, säger Catarina Odenberg, avdelningschef inom socialförvaltningen.

Vid frågor, kontakta Catarina Odenberg, avdelningschef socialförvaltningen:

Text: Emma Ny

Sidan granskad 2018-08-17