2018-05-03

Ekar från Norvik blir bänkar i Alhagen

Medborgarförslag om sittbänkar i Alhagen har förverkligats med hjälp av ekstockar från Norvikudden

I samband med markarbeten för att kunna anlägga en järnväg från Nynäsbanan till Norvik hamn har Stockholms hamnar varit tvunga att ta bort några ekar. Ekstockarna har sedan skänkts till kommunen. Delar av ekstockarna har sedan tidigare blivit pedagogiska och motoriska redskap på några av kommunens skolor.

Nu har även några av ekstockarna blivit till sittbänkar som har placerats ut på olika ställen i Alhagens våtmark. Idén om sittbänkarna kommer från ett medborgarförslag där en av kommunens invånare önskade sig sittmöjligheter i Alhagen, dels för att kunna vila fötterna lite samt för att kunna sitta och njuta av den vackra naturen som är i området.

Text: Sanna Uimonen

Bänk Alhagen