2019-04-08

Företagsbesök på Grönväxtriket

Grönväxtriket slog upp portarna på Torggatan i Nynäshamn för två månader sedan. Vi ville veta mer om hur första tiden har varit!

Vi möttes av Markus och Izabella Wikström, två unga odlare, som med stor kunskap har skapat en ”urban djungel”. Butiken har allt från ökenavdelningen för kaktusälskare till så ovanliga växter att man inte finner dem någon annanstans.

Allt började med ett annat av makarnas intressen – pytonormar och terrarium. I jakten efter de bästa växterna att inreda kräldjurens hem med så utvecklades ett särintresse för själva plantorna. Efter att ha bedrivit verksamheten hemma och sålt via webbshop under en tid växte dem till slut ur lägenheten och den fysiska butiken var nästa steg.

En stor del av företagets omsättning kommer fortfarande från webbutiken, men alla växter finns inte där varför ett besök i butiken kan löna sig – något många långväga kunder har upptäckt. Det finns numera en karta i butiken där nålar visar varifrån dessa långväga kunder kommer.

Företaget vill gärna lyfta platsen Nynäshamn. Havet var en ny trevlig erfarenhet för Markus som kommer från Hälsingland. Det gläder oss att vi nu har två fina ambassadörer som satsar och trivs i kommunen.

Vi önskar Markus och Izabella all lycka med sina fantastiska växter. Det här är verkligen en affär för alla som älskar växter med vackra gröna blad. Ingen är den andra lik, och alla är lika fina.

Kommunalråd Daniel Adborn, Markus och Izabella Wikström samt näringslivsutvecklare Janet Jonsson.

Sidan granskad 2019-04-08

Sidansvarig: