2019-04-04

Företagsbesök tillsammans med Svenskt Näringsliv

Igår samlades lokala företagare, kommunpolitiker, tjänstemän och representanter från Svenskt näringsliv och dess medlemsorganisationer i Nynäshamn för att diskutera kommunens företagsklimat.

Dagen inleddes med fem parallella företagsbesök på Skärgårdshotellet, Willys, C. Johansson byggtjänst, M. Sjöbergs El och Malmstens måleri och färgsättning. Vi ville veta mer om deras verksamheter och hur de upplever förutsättningarna att driva företag i Nynäshamn.

Därefter samlades vi för en gemensam lunch där Svenskt näringsliv höll i en dragning om Nynäshamns lokala företagsklimat utifrån 2018 år mätning, inspirerade oss med goda exempel kring hur vi kan arbeta för att förbättra vårt företagsklimat. Samtalen runt borden kretsade intrycken från företagsbesöken, samverkan mellan skolan och näringslivet, möjligheter för lokala företag att delta i offentliga upphandlingar, kommunens myndighetsutövning och efterfrågan på byggbar verksamhetsmark.

Tack Svenskt Näringsliv och alla inblandade för en trevlig och konstruktiv dag!

Sidan granskad 2019-04-04

Sidansvarig: