2019-03-04

Företagsbesök hos bröderna Otterström på Hummeltorp

Hummeltorp Sverige AB är förvisso ett Botkyrkabaserat företag men bröderna Otterström är helt klart Nynäshamnare. Idag besökte vi anläggningen som förädlar schaktmassor i mängder.

Näringslivsberedningsns ordförande Håkan Svanberg, Christer och Johannes Otterström samt näringslivschef Jonas Karlsson.

Idag besökte vi Hummeltorp Sverige AB beläget precis där de tre kommunerna Nynäshamn, Haninge och Botkyrka möts. Hummeltorp är förvisso ett Botkyrkabaserat företag men bröderna Otterström är helt klart Nynäshamnare. Christer och Johannes pratar varmt om hemkommunen som enligt dem har alla förutsättningar för att vara en strålande företagarkommun.

På sina 28 hektar mark hanterar Hummeltorp hela kedjan – från schaktmassor till säljbar krossprodukt. Däremellan sker rening och förädling. Verksamheten är under hård miljökontroll och miljöarbetet är högt prioriterat. Anläggningen ska bli en av Europas modernaste med målsättningen att 96 procent av alla massor ska kunna återvinnas och återanvändas.

Samtalen kretsade kring samarbetsmöjligheter och Nynäshamn som företagsvänlig kommun. Vi har all anledning att tro att vi får se mer av Hummeltorp-bröderna i framtiden.

Sidan granskad 2019-03-04

Sidansvarig: