2019-01-28

Stockholms hamnars nya vd besöker Nynäshamn

I förra veckan träffade vi Stockholms Hamnar för att prata om allt som händer i kommunen och få veta mer om arbetet med Stockholm Norvik Hamn.

Lena Hentschel, Karl Lagerlöf, Tommy Fabricius, Alf Olsson, Thomas Andersson, Daniel Adborn, Jonas Karlsson och Magnus Sjöberg.

För en tid sedan avtackades Johan Castwall efter sju år slutat som vd på Stockholms Hamnar. I dag fick vi möjlighet att möta nytillträdd vd, Thomas Andersson. Med på mötet från Stockholms Hamnar var även Karl Lagerlöf, chef strategisk hamnutveckling, och Magnus Sjöberg, projektchef för Stockholm Norvik hamn.

Syftet med mötet var att informera varandra om såväl pågående som kommande arbeten i hamnen såväl som i kommunen. Från kommunen deltog kommunalråd Daniel Adborn (L), kommundirektör Tommy Fabricius, näringslivschef Jonas Karlsson, chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Alf Olsson och näringslivutvecklare Lena Hentschel.

Samtidigt som byggnation av hamnen pågår för fullt, börjar det bli dags att driftsätta. I november överlämnas hamnen till hamnoperatör Hutchison Ports, en av världens största terminaloperatörer, som redan börjat förbereda övertagandet genom att bland annat beställa kranar till hamnen. Riktigt stora kranar, cirka 60 meter höga, så här har höjd tagits för att täcka behov långt fram i tiden.

Text: Lena Hentschel

Sidan granskad 2019-02-20