2019-01-24

Företagsbesök hos BRF Ekonomen

I veckan hälsade vi på hos BRF Ekonomen i Stockholm AB. Vi ville veta hur företaget trivs i kommunen och i sina nya fina lokaler i Nynäshamns centrum.

Harry Bouveng (M), Mikaela Hultin, Margaretha Hultin, Daniel Adborn (L), Katre Reed och näringslivschef Jonas Karlsson. Foto: Lena Hentschel

BRF Ekonomen har sedan starten 2011 erbjudit bostadsrättföreningar och andra fastighetsägare i Sveriges ekonomisk förvaltning. Företaget har förvaltningsuppdrag runt om i landet såväl som lokalt i Nynäshamn. Margaretha Hultin startade företaget för att kunna arbeta på hemmaplan. Något som gjort att sparat henne tid samtidigt som det har skapat arbetstillfällen i Nynäshamn.

En förändrad bostadsmarknad

Det blev ett företagsbesök med tillväxt och lokalfrågor i fokus då företaget haft svårt att finna en lagom stor lokal centralt i Nynäshamn. Något som ledde till diskussion om hur bostadsmarknadens utveckling påverkat förvaltningsuppdragen. I dag har marknaden för nya exploateringar avstannat. Något som påverkar framförallt nybildade bostadsrättsföreningar. Frågor kring hur både exploatörer och kommunen kan arbeta för att bidra till bostäder som människor har råd att efterfråga diskuterades.

Dagen avslutades med dialog kring vad som skapar mervärden. Transporter, tillgänglighet och framkomlighet är en bärande del av samhällsbyggandet och helt avgörande för att människor i kommunen skall kunna bo och leva i kommunen och pendla till arbeten runt om på Södertörn och i Stockholms län.

Genom att besöka företagare i vardagen får vi en ökad förståelse för företagens villkor och förutsättningar. Dialogen mellan företagarna och kommunen behövs för att Nynäshamn ska utvecklas till en attraktiv och växande kommun. Tack för ett givande och lärorikt företagsbesök!

Text: Lena Hentschel

Sidan granskad 2019-02-20