2019-01-16

Sökes: sommarjobbsplatser hos föreningar

Även i år erbjuder Nynäshamns kommun ungdomar 16-17 år tre veckors sommarjobb. Därför söker kommunen samarbeten med lokala föreningslivet och ideella organisationer för att kunna hitta meningsfulla jobb också utanför kommunorganisationen.

Ungdomar som gör tuppen upp samt texten Spommarjobb 2019.

För tolfte året i rad erbjuder Nynäshamns kommun ungdomar i kommunen tre veckors sommarjobb. Garantin gäller för ungdomar i åldrarna 16-17 år och 18-åringar i mån av plats. Jobben som erbjuds är inom en kommunal verksamhet, ideell förening eller i en organisation i kommunen.

Erbjud gärna

Om du är engagerad i en förening eller organisation och du vet att ni är i behov av sommarjobbare – anmäl då gärna intresse för att ta emot sommarjobbare. På nynashamn.se/sommarjobb finns anmälningsformulär och mer information. Om du har frågor är du välkommen att kontakta kommunens sommarjobbsamordnare Kicki Lundgren: 08-520 684 37, sommarjobb@nynashamn.se

Förutsättningar

Det är viktigt att föreningen eller organisationen följer samma arbetsmiljölagar som Nynäshamns kommun och att ni under handledning kan garantera 90 arbetstimmar under tre veckor.

Syftet med sommarjobbsgarantin

Nynäshamns kommun erbjuder sommarjobben eftersom kommunen anser att det är betydelsefullt att kommunens ungdomar får viktiga egna kontakter oavsett anhörigas nätverk, de tjänar egna pengar, får ett arbetsintyg som är viktigt när de ska söka andra jobb och de får erfarenhet från arbetslivet och kunskap om olika yrken.

Sidan granskad 2019-01-16

Sidansvarig: