2018-12-07

Invigning av Värmevärdens nya anläggning

Idag deltog vi vid invigningen av kraftvärmeverkets nya vattenbehandlingsanläggning. En viktig investering i miljö- och resurseffektivisering för ett Nynäshamn som växer.

Värmevärdens VD Anders Ericsson och regionchef Öst Anders Gustafsson tillsammans med Jonas Karlsson, Harry Bouveng (M) och Daniel Adborn (L) från Nynäshamns kommun

Idag medverkade Tillväxtavdelningen tillsammans med kommunalråd Harry Bouveng (M) och Daniel Adborn (L) vid invigningen av kraftvärmeverkets nya vattenbehandlingsanläggning. Närmare 40 miljoner kronor har har Värmevärden investerat i miljö- och resurseffektivisering.

Vi lever i en tid när vi måste hushålla med våra resurser. Därför är detta en viktig investering för ett Nynäshamn som växer. Den totala energibesparingen motsvarar ungefär åtgången för halva Nynäshamns fjärrvärmenät, och man sparar dricksvatten motsvarande årsbehovet för cirka 600 villor.

Enligt Värmeverkets VD Anders Ericsson har detta varit möjligt tack vare ett fint samarbete mellan energibolaget, Nynas raffinaderi och Nynäshamns kommun.

Nya projekt redan igång

I och med invigningen avslutades detta lyckosamma miljöprojekt - men ett nytt startades. Värmevärden har format en arbetsgrupp som nu projekterar för en panna till.

Sidan granskad 2018-12-07

Sidansvarig: