2019-05-03

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ned?

Den 6-12 maj pågår Krisberedskapsveckan som är en årlig kampanj för att öka privatpersoners beredskap inför samhällskriser. Vad skulle du göra utan el, vatten eller möjlighet att kommunicera med omvärlden? Häng med under veckan och lär dig mer!

Utställning på biblioteken

Under Krisberedskapsveckan finns det information om krisberedskap på kommunens tre bibliotek. Här kan du se exempel på vad du kan lägga i en krislåda.

Informationsplatser för viktig information

Om telefoner och internet inte fungerar under en längre tid finns det förutbestämda informationsplatser i kommunen dit du som medborgare kan vända dig för att få viktig information. Nynäshamns kommun har tre informationsplatser; Kontaktcenter i Nynäshamn och brandstationerna i Nynäshamn och Sorunda.

Skaffa en krislåda

Ett bra sätt att förbereda sig är att skaffa en krislåda. I fyra filmer berättar Heidi Andersson om det viktigaste innehållet i din krislåda.

» Här hittar du filmerna om hemberedskap.

Initiativtagare till Krisberedskapsveckan är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2019-05-03