2019-02-21

Beslutet om genomlysningen uppskjutet

Det politiska beslutet om en genomlysning av den kommunala organisationen, har skjutits upp. Orsaken är att partierna ännu inte har enats om hur det så kallade utredningsdirektivet ska formuleras.

Som en del i den politiska överenskommelsen mellan de fyra allianspartierna och Sorundanet ska en grundlig genomlysning av kommunorganisationen – både tjänstemannaorganisationen och den politiska - genomföras. Tanken är att utredningens slutsatser ska utgöra en viktig grund för det fortsatta arbetet under mandatperioden.

Flera förslag till utredningsdirektiv, som beskriver hur genomlysningen ska genomföras, har därför tagits fram. Planen var att kommunstyrelsen skulle fatta beslut om det slutgiltiga förslaget till direktiv på mötet den 21 februari, men beslutet har skjutits upp.

"I kommunstyrelsen i april"

– Vi har inte kommit överens om hur utredningsdirektivet ska formuleras så vi kan inte fatta något beslut ännu. Vi fortsätter diskussionerna och har som målsättning att ta upp frågan på kommunstyrelsen i april, säger kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M).

Sidan granskad 2019-02-22

Sidansvarig: