2019-02-07

Nynäshamns kommun rekryterar ny kommundirektör

Kommundirektör Tommy Fabricius fyller 65 år och går i pension i slutet av året och nu söker Nynäshamns kommun hans efterträdare.

Tommy Fabricius har arbetat som kommundirektör sedan 1 februari 2017. När han anställdes fick han ett tidsbegränsat förordnande som sträcker sig till 31 december 2019. Därför slutar Tommy enligt planen i slutet av året och går samtidigt i pension då han fyller 65 år i december.

Tjänsten som kommundirektör tillsattes tidsbegränsat fram till en tidpunkt som bedömdes lämplig mellan valen 2018 och 2022. I överenskommelse med Tommy Fabricius fastställdes då att förordnandets avslut skulle sammanfalla med hans pensionsavgång.

– Som kommunstyrelsens ordförande ansåg jag i det då rådande läget att det var brådskande att få en ny kommundirektör på plats tills läget i kommunens högsta förvaltningsledning hade stabiliserats och det politiska styret efter kommande val hade kommit igång, samt med god tidsmarginal för efterkommande kommundirektör inför nästa val. Jag tycker att Tommy har levt upp till förväntningarna och skött sitt uppdrag väl, säger kommunstyrelsens förre ordförande Patrik Isestad (S).

"Fullt förtroende"

– Jag har fullt förtroende för Tommy och hade gärna sett att han hade fortsatt som kommundirektör. Men anställningen är ett tidsbegränsat förordnande och kommunen ska självklart följa de regler som gäller kring den typen av uppdrag, vilket nu här också ger en ny kommundirektör en välbehövlig inkörningsperiod inför nästa val, säger kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M).

Ny kommundirektör senast 1 januari 2020

Kommunen kommer att anlita upphandlat rekryteringsföretag vid rekrytering av ny kommundirektör. Rekryteringsprocessen startar under våren och målet är att ha en ny person på plats senast 1 januari 2020.

Sidan granskad 2019-02-07

Sidansvarig: