2019-02-04

Plus och minus i kvalitetsundersökning

Undersökningen Kommunens kvalitet i korthet (KKIK) har släppts. Den visar bland annat att Nynäshamns kommun är bättre än genomsnittet när det gäller bemötande och sämre än snittet när det gäller antal dagar som det tar mellan ansökan och beslut om försörjningsstöd.

Kommunens kvalitet i korthet är en undersökning som leds av Sveriges kommuner och landsting (SKL) och där cirka 260 av landets kommuner deltar. Syftet med undersökningen är att inom ett antal områden kunna jämföra de kommunala verksamheterna för att veta hur den egna kommunen ligger till, lära av varandra och för att kunna utvecklas.

Rapporten består av tre huvudområden:

• Barn och unga.
  • Stöd och service.
  • Samhälle och miljö

Inom varje huvudområde finns ett antal delområden.

Några delområden där Nynäshamns kommun ligger högre än genomsnittet bland deltagande kommuner:

• Plats på förskola på önskat placeringsdatum (Barn och unga).
  • Brukarnas bedömning inom individ- och familjeomsorgen (Stöd och service).
  • Personalkontinuitet – antal personer som en brukare inom hemtjänsten möter under 14 dagar (Stöd och service).
  • Kvalitetsaspekter på särskilda boenden inom äldreomsorgen (Stöd och service).
  • Andel som kontaktar kommunen via telefon och som får direkt svar på enkel fråga (Samhälle och miljö).
  • Gott bemötande vid kontakt med kommunen (Samhälle och miljö).
  • Andel som får svar på e-post inom en dag (Samhälle och miljö).

Några delområden där Nynäshamns kommun ligger lägre än genomsnittet bland deltagande kommuner:

• Gymnasieelever med examen inom fyra år i (Barn och unga).
  • Väntetid i antal dagar från ansökan till beslut om försörjningsstöd (Stöd och omsorg).
  • Antal personer som återigen söker försörjningsstöd ett år efter avslutat försörjningsstöd (Stöd och omsorg).
  • Valdeltagande i senaste kommunvalet (Samhälle och miljö).

Punkterna gäller för år 2018.

Här finns hela rapporten.PDF Det kan eventuellt bli några smärre ändringar i den versionen.

Sidan granskad 2019-02-04

Sidansvarig: