2018-10-30

Nya kommunfullmäktige tillträder

Onsdag 31 oktober håller nya kommunfullmäktige sitt första sammanträde. Allmänheten är välkommen på alla kommunfullmäktiges sammanträden, så kom gärna på mötet som bland annat utser kommunstyrelsens ordförande samt oppositionsråd.

Mötet öppnas av ålderspresidenten som är den ledamot som har suttit längst i kommunfullmäktige. Mötet börjar med att kommunfullmäktiges så kallade presidium - det vill säga ordförande, förste vice ordförande, andre vice ordförande, valberedning och arvodesberedning - väljs. När presidiet har valts tar de över sammanträdet. Mötet består av de 41 ledamöter som länsstyrelsen, efter valet 9 september, har meddelat ska sitta i fullmäktige.

Beslut om mandatperiod för kommunstyrelsen

Onsdagens fullmäktige beslutar även om ny mandatperiod för kommunstyrelsen. Förslaget är att mandatperioden är 31 oktober 2018 till och med 31 oktober 2022.

Val av kommunstyrelse och oppositionsråd

Mötet utser även 11 ledamöter och 11 ersättare till kommunstyrelsen samt ordförande – tillika kommunalråd – och vice ordförande för kommunstyrelsen. Även oppositionsråd utses.

Kafé fullmäktige

En timme innan kommunfullmäktige startar öppnar Kafé fullmäktige dit allmänheten är välkommen att samtala och ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter. Kafé fullmäktige öppnar klockan 18 i Folkets hus.

Tid och plats för kommunfullmäktige

Tid: Klockan 19.
Plats: Lokal Mysingen i Folkets hus, Stadshusplatsen 3 i centrala Nynäshamn.

Här kan du läsa Nynäshamns kommuns information om det nya styret i kommunen.

Sidan granskad 2018-10-30

Sidansvarig: