2018-09-05

Ny tioårsplan för kommunens lokaler

Nynäshamns kommun har tagit fram en helt ny plan som
beskriver hur kommunen ska arbeta med sina lokaler de närmaste tio åren. Den säger bland annat att en ny förskola ska byggas i Nynäshamns tätort och hur fler vård- och omsorgsplatser ska skapas.

Nynäshamns kommun har tagit fram en så kallad lokalförsörjningsplan för kommunens verksamhetslokaler för åren 2019-2028. Den beskriver hur kommunen ska arbeta med sina lokaler utifrån de behov som finns, exempelvis var och när det behöver byggas nya förskolor.

– Planen, som är ett viktigt underlag till kommunens investeringsplan, är i vissa fall väldigt precis och i vissa fall krävs ytterligare utredning för att säga exakt hur det blir, säger Nynäshamns kommuns lokalstrateg David Ulmér.

Delar av innehållet

I planen framgår det bland annat att en ny förskola ska byggas i Nynäshamns tätort inom en snar framtid och att där Humlegårdsskolan ligger i dag kommer det att bli en förskola och ett LSS-boende. Där står även att en utredning tittar på möjligheten att bygga ut Tallåsens äldreboende och Sunnerbo vård- och omsorgsboende för att skapa fler äldreboendeplatser.

– Jag är glad att vi äntligen har tagit fram ett underlag i den här för kommunen så viktiga fråga. Nu ska vi i kommunstyrelsen titta på planen och ta ställning i ärendet, säger kommunstyrelsens ordförande Patrik Isestad (S).

Beslut om lokalförsörjningsplanen tas i kommunstyrelsen den 26 september.

Här finns lokalförsörjningsplanenPDF i sin helhet och här finns frågor och svarPDF om planen.

Sidan granskad 2018-09-05

Sidansvarig: