2018-07-25

Totalt eldningsförbud införs

Från och med nu råder totalt eldningförbud i hela Stockholms län. Förbudet omfattar nu även grillning på egen tomt. Total fire ban throughout Stockholm County.

Länsstyrelsen har idag beslutat om ett utökat eldningsförbud i Stockholms län med hänsyn till att det råder exceptionellt hög brandrisk i skog och mark.

Förbudet är totalt och omfattar ALL eldning utomhus, även grillning vid särskilt iordningsställda grillplatser, grillning på egen tomt samt nyttjande av alla former av friluftskök med öppen låga.

Förbudet gäller från den 25 juli klockan 15.30 och tills vidare, dock längst till och med den 31 augusti 2018.

För mer information om förbudet samt frågor och svar, se Länsstyrelsen Stockholms webbplats länk till annan webbplats

Vid ytterligare frågor, kontakta i första hand Södertörns Brandförsvarsförbundlänk till annan webbplats

In English

A fire ban is in effect for all of Stockholm county since July 25th. The fire ban means that it WITH NO EXCEPTIONS is forbidden to light fires outdoors.

Due to the recent dry weather conditions, the risk of forest fires is currently very high. A fire ban has therefore been deemed necessary for all of Stockholm county.

About the fire ban in other languageslänk till annan webbplats

For further information, please contact Södertörns Brandförsvarsförbundlänk till annan webbplats

Text: Emma Ny

Sidan granskad 2018-08-14