Information om risker kopplat till pågående torka

Här har vi samlat information om konsekvenskerna av det torra vädret. Länkar till mer information om:

2018-07-10

Nytt eldningsförbud i länet

Länsstyrelsen har idag beslutat att eldningsförbud gäller i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 10 juli 2018, klockan 13:00, och varar tills vidare.

Förbudet omfattar även särskilt iordningställda grillplatser medan grillning på egen tomt undantas.

Bedömningen av eldningsförbud är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.

Södertörns brandförsvarsförbund

Vid frågor kontakta i första hand Södertörns brandförsvarsförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krisinformation.se

Se även information om brandrisk och skogsbräder på krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster