2018-06-05

Här kan du fira Nationaldagen 2018

På Sveriges Nationaldag den 6 juni arrangeras traditionsenligt nationaldagsfirande i Sorunda bygdegård och Nynäshamns hembygdsgård.

Sorunda bygdegård kl 11.00

Välkomna att fira 6 juni på bygdegården i Sorunda. Firandet startar kl 11.00 och håller på till kl 15.00. Under dagen blir det musikunderhållning av gruppen Smiles, duon Lasse och Göran, sånggruppen Pärlorna och Kyrkokören. Dansuppvisning av Birgittas barndansare, sommartal av prästen och lekar för barnen. Kaffe med sorundatårta, korv och dricka finns att köpa. Gratis entré.

Plats: Sorunda Bygdegård, Kyrkgatan 8, Sorunda
Tid: 11.00
Arrangör: Sorunda bygdegårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nynäshamns hembygdsgård kl 15.00

Sotholms Härads Hembygdsförening och Nynäshamns Folkdansgille arrangerar nationaldagsfirande på Hembygdsgården i Nynäshamn med start kl 15.00. Det blir musik, tal och utställning i museerna.

Tal av kommunens planchef Maria Landin. Musik av elever från Kulturskolans blåsorkester och Nyble Allspel. Museerna öppnar kl 12:00 med utställningen "Affärer i Nynäshamn från 30-tal till 80-tal".

Plats: Nynäshamns hembygdsgård, Strandvägen/Luddes gränd, Nynäshamn
Tid: 15.00
Arrangör: Sotholms Härads Hembygdsföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Text: Emma Ny