2019-05-15

Mer kultur till kommunens elever

Statens kulturråd har beviljat Nynäshamns kommun 660 000 kronor för satsningen på Skapande skola. Syftet med pengarna är att erbjuda eleverna ett större och bättre kulturutbud.

barn i klassrum

Foto: Scandinav Bildbyrå

Nynäshamns Kommun har sedan flera år ett långsiktigt arbete med Skapande skola som innebär att eleverna får möta olika sorts kultur från förskoleklass upp till och med årskurs 9. Som exempel kan nämnas teater, musikkonserter, workshop med professionella dansare, skolbio och möten med konstnärer och poeter.

- Nynäshamns Kommun har fått 660 000 kr till professionell kultur för kommunens grundskoleelever läsåret 2019/2020, säger Sara Scot, samordnare för Skapande skola i Nynäshamn. Det är mer än vad vi har fått de senaste åren och ger oss möjlighet att fortsätta erbjuda våra elever nya kulturella och spännande upplevelser.

Förra året fick eleverna i årskurs 2 uppskattade besök i klassrummet av Vattenmannen och Speed som spelade upp en teater om vatten och miljö. Tack vare pengarna kan kommunen nu boka samma aktivitet till kommande läsår.

Totalt har Statens kulturråd beviljat 175 miljoner kronor i stöd till 411 sökande skolor och förskolor i landet.

Sidan granskad 2019-05-15

Sidansvarig: