2019-04-26

Klartecken för ombyggnation och renovering av Sunnerbyskolan

Kommunfullmäktige har beslutat att bevilja ytterligare 22 miljoner kronor till ombyggnation och renovering av Sunnerbyskolan. Beslutet innebär att kommunen nu kan inleda arbetet i Sorunda för att förbättra skolans och förskolans lokaler.

Vid sammanträdet den 25 april beslutade kommunfullmäktige att stödja förslaget om att bygga om och renovera Sunnerbyskolan. Det innebär att kommunfullmäktige skjuter till ytterligare 22 miljoner kronor till projektet utöver de redan budgeterade 27 miljonerna och att förskolan kommer att flytta in Sunnerbyskolan. Beslutet innebär också att skolan ska verksamhetsanpassas och renoveras och att en ny matsal ska byggas.

- Det är glädjande att vi kommit vidare med den här frågan och att vi till hösten kan erbjuda barnen bättre lokaler, säger Marcus Svinhufvud, ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Att lösa frågan om Sunnerbyskolan och Sunnerby förskola har varit högst på vår prioriteringslista under lång tid.

Tidigare har kommunen fattat beslut att Sunnerbyskolans högstadium ska flyttas till Vanstaskolan i samband med höstterminens start 2019. Genom flytten frigörs utrymme i Sunnerbyskolan för förskolan.

- Vi tror att det här är den bästa lösningen för eleverna och barnen i Sunnerbyskolan och Sunnerby förskola, säger Lina Axelsson Kihlblom, förvaltningschef för kommunens barn- och utbildningsförvaltning. Kommunen kommer att kunna erbjuda verksamhetsanpassade och renoverade lokaler till för både skola och förskola. Beslutet ska ses som del i Skolhuslyftet som vi initierade 2018 och målet är att alla barn och elever i hela kommunen ska gå i fina och väl fungerade lokaler.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2019-04-26