2019-04-05

Nynäshamns naturskola och skolverket gör webbkurs tillsammans

Nynäshamns naturskola har under 2018 arbetat tillsammans med Skolverket för att ta fram en webbkurs om att bedriva utbildning utomhus. Detta är första gången som Skolverket valt att lyfta in utbildning utomhus i sin utbildningsverksamhet.

Under 2018 har Nynäshamns naturskola samarbetat med Skolverket för att ta fram en webbkurs för lärare i förskoleklass och i fritidshem kring hur de kan flytta undervisningen utomhus. Det är första gången som Skolverket valt att fokusera på utbildning i utomhusmiljöer.

- Nynäshamns Naturskola har arbetat med lärande utomhus i 30 år och vi är mycket glada att Skolverket nu gör denna satsning och lyfter utomhuslärandet som ett komplement till traditionell inneundervisning, säger Mats Wejdmark, föreståndare på Nynäshamns naturskola.

Artikel och film

I arbetet med att utveckla innehållet har Nynäshamns naturskola skrivit en artikel om närmiljön som en hälsosam lärmiljö och organiserat och deltagit i inspelningen av en film i ämnet.

- Den här webbkursen är helt i linje med vårt arbete i Lärmiljöprojektet där vi försöker utveckla skolgårdarna för att möjliggöra lärande utomhus och öka möjligheten till fysiskt aktiv lek för att nå målet om välmående elever i Nynäshamns kommun, säger Robert Lättman-Masch, lärare på Nynäshamns naturskola.

Kommunen har tidigare berättat om det pågående Lärmiljöprojektet.länk till annan webbplats

Filminspelning på Vanstaskolan i Ösmo

Filmen är inspelad på Vanstaskolan i Ösmo med pedagoger och barn från Nynäshamns kommun och den finns att se på Skolverkets youtubekanal.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2019-04-05