2019-03-29

Invigning av Cykelskogens förskola

Igår invigdes kommunens senaste förskola Cykelskogen. Förskolan är den första i sitt slag och ska stå modell för nya förskolor som ska byggas i kommunen i framtiden.

band klipps
cykelskogens förskola utifrån

Den 28 mars invigdes Cykelskogens förskola på Nickstahöjden i centrala Nynäshamn. Förskolan är den första i sitt slag och ska stå som modell för alla framtida nya förskolor i kommunen.

Marcus Svinhufvud, ordförande i barn- och utbildningsnämnden höll tal och klippte band.

- Cykelskogen är resultatet av många människors hårda arbete under lång tid, och det är glädjande att både personalen och barnen varit delaktiga under processen. Det är ju barnen och personalen som förskolan är till för.

Cykelskogens förskola har vuxit fram genom ett framgångsrikt samarbete mellan pedagoger, arkitekter, entreprenörer och förskolebarn.

- Cykelskogen är resultatet av ett mycket spännande samarbete mellan flera olika aktörer, säger Tina Persson, skolchef för kommunens förskolor. Lokalen och utemiljön är utformad för att ge både barn och pedagoger möjligheter att göra nya upptäckter.

I februari berättade vi om att de första barnen fått komma in och uppleva den nya förskolan.länk till annan webbplats

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2019-03-29