2019-02-07

Budget i balans tack vare prioriterade insatser

Kommunens barn- och utbildningsförvaltning kan konstatera att de har en budget i balans efter att 2018 års redovisning har avslutats, trots att förvaltningen gick in i 2018 med ett stort underskott. Senast förvaltningen kunde redovisa ett positivt resultat var 2015.

Bilden föreställer rektorer och chefer inom avdelningen grundskola

Foto: Sandra Bjurenström

Bilden föreställer förvaltningschef Lina Axelsson Kihlblom

Barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamns kommun hade ett budgetöverskott efter att bokslutet avslutats. Det är första gången sedan 2015 som barn- och utbildningsförvaltningen gjort ett positivt bokslut. '

Tidigt under 2018 brottades förvaltningen med ett stort underskott men genom genomtänkta prioriteringar har underskottet minskat för varje månad.

- En budget i balans är ett gott tecken och en bra förutsättning för att kunna fokusera på barn och elevers resultat och trygghet i alla våra verksamheter, säger Lina Axelsson Kihlblom, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen. Vi gick in i 2018 med ett stort underskott och att vi har lyckats vända den negativa trenden är resultatet av gemensamma insatser av vår drivna personal i verksamhet och förvaltning.

Sidan granskad 2019-02-07

Sidansvarig: