2019-01-09

Nynäshamn satsar på ungas hälsa

Nynäshamns kommun ska tillsammans med Stockholms idrottsförbund minska stillasittandet bland kommunens barn och ungdomar. Genom utbildning, handledning och aktiviteter ska skolpersonal, barn och ungdomar motiveras att röra mer på sig.

Bilden föreställer barn som spelar basket

Foto: Scandinav Bildbyrå

Med start från vårterminen 2019 inleder Nynäshamns kommun och Stockholms idrottsförbund ett samarbete för att minska stillasittandet bland kommunens barn och ungdomar.

- Ett aktivt liv ger flera positiva effekter, säger Annika Setterquist, skolchef för grund- och grundsärskolan. Det ökar barnens välbefinnande, det är bra för folkhälsan och det ger bättre förutsättningar att lyckas i skolan.

Genom att utbilda skolpersonal, anordna workshops och erbjuda regelbunden handledning på varje skola i kommunen ska Stockholms idrottsförbund få fler barn och ungdomar att röra på sig.

Stockholms idrottsförbund ska också anordna aktiviteter. Kommunen ser till att personal får möjlighet att delta och att det finns lämpliga lokaler att vistas i.

- Samarbetet sträcker sig över två terminer med start nu på vårterminen 2019, säger Setterquist. Vi tror på den här satsningen och det ska bli mycket spännande att se resultatet.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2019-04-10