2018-11-22

Förlängningen av fotbollsprofilen på Vanstaskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen har beslutat att förlänga fotbollsprofilen över läsåret 2019/2020. Beslutet är baserat på nöjda deltagare och ett ökande intresse bland kommunens elever.

Bilden föreställer skolchef grundskola och två representanter för AC Milan Academy

Foto: Nynäshamns kommun

Den 22 november fattade Barn- och utbildningsnämnden beslutet att förlänga fotbollsprofilen på Vanstaskolan i Ösmo. Beslutet röstades igenom då föräldrar och elever är mycket nöjda med upplägget och att det finns ett stort intresse bland kommunens elever.

- Det är glädjande att se att satsningen fallit väl ut, säger skolchef för grundskolorna Annika Setterquist. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra elever möjligheten att fortsätta utvecklas både som människor och som fotbollsspelare.

Barn- och utbildningsförvaltningen har i tillägg fått uppdraget att utreda om fotbollsprofilen ska utökas för att omfatta gymnasiet och andra skolor i kommunen.

- Vi märker av ett så stort intresse för kommunens fotbollsatsning att vi vill undersöka om det är möjligt att utöka profilens deltagare med både gymnasieelever och elever från andra skolor, säger Johan Augustsson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. Genom samarbetet med AC Milan Academy kan vi erbjuda en unik spjutspetskompetens i Sverige som sätter Nynäshamn på kartan och det är viktigt att vi förvaltar den här möjligheten på bästa sätt.

Genom fotbollsprofilen erbjuder kommunen elever möjligheten till extra rörelse, något som är bra för den fysiska utvecklingen men som också bidrar positivt till ökad psykisk hälsa. Det är också ett sätt att få elever med olika bakgrunder att mötas och lära av varandra.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-11-22