2018-11-16

Kommunen avbryter renoveringen av Lilla Gröndal

Kommunen har beslutat att avbryta renoveringen av Lilla Gröndal. Orsaken är att byggnaden är i sämre skick än vad som tidigare rapporterats.

Kommunen har beslutat att avbryta den tänkta renoveringen av Lilla Gröndal vid Gröndalsskolan i centrala Nynäshamn. Orsaken är att byggnaden är i sämre skick än vad som tidigare har rapporterats. Kommunens fastighetsavdelning har konstaterat att bottenplattan är i så dåligt skick att den inte kan användas vid en renovering. Det har också skett en fuktinträngning i väggarna men inget mögel har hittats. De fel som hittats är inte akuta, men sammantaget skulle renoveringsinsatsen bli så stor att det är bättre att satsa på andra lokaler.

Beslutet att avbryta renoveringen berör främst elever och personal på Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan.

- Detta beslut innebär att vi hittar lösningar som vi på lång sikt tror blir bra för både elever och personal, säger Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Det är viktigt att vi investerar långsiktigt så att våra lokaler fungerar i många år.

I det ursprungliga beslutet att renovera Lilla Gröndal ingick också att renovera Gröndalsskolans matsal. Senare fattades beslut att även renovera taket och gymnastiksalen. Dessa åtgärder kommer att genomföras enligt plan.

Enligt den ursprungliga planen skulle eleverna vid Humlegårdsskolan flyttas till Gröndalsskolan efter den genomförda renoveringen av Lilla Gröndal och kommunen undersöker nu olika alternativ för att lösa lokalfrågorna.

Om Lilla Gröndal

Lilla Gröndal är en byggnad som hör till Gröndalsskolan i centrala Nynäshamn. I byggnaden bedrivs undervisning för elever från förskoleklass till årskurs 3 och det finns plats för cirka 90 elever. Den ursprungliga planen var att renovera byggnaden och bygga ut för att ge plats för elever från grannskolan Humlegårdsskolan.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-12-03