2018-11-05

Två nya förskolor i Telegrafenområdet

Den 31 oktober slöts ett hyresavtal mellan kommunen och fastighetsägaren i Telegrafenområdet om att starta två nya förskolor. Förskolorna ska vara redo för inflyttning under januari 2020.

Bilden föreställer barn som leker i en sandlåda

Foto: Scandinav Bildbyrå

Nynäshamns kommun och fastighetsägaren i Telegrafenområdet har kommit överens om ett hyresavtal som gäller två nya förskolor. Förskolorna är planerade att ha 5 avdelningar var med en gemensam kapacitet på omkring 190 platser. Det innebär att kommunen kan ta bort alla paviljonglösningar som finns i Nynäshamns tätort.

- Det finns en brist på förskoleplatser i kommunen idag så detta är en bra lösning, säger Tina Persson, skolchef för förskolorna. På detta sätt får vi tillgång till två högkvalitativa förskolor på kort tid och vi kan avveckla de paviljonglösningar som finns idag.

Kommunen förväntar sig en kraftig tillväxt i Telegrafenområdet och därför ett ökat behov av förskoleplatser. Hyrestiden är avtalad till 15 år och kommunen har bestämt sig för att hyra lokaler istället för att bygga på grund av att kommunen inte äger någon planlagd mark i området som medger förskola.

- Med två nya förskolor i Telegrafenområdet kan vi avveckla de paviljonglösningar som finns i Nynäshamns tätort, säger Johan Augustsson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. Det ger oss möjlighet att lägga mer resurser på personal.

Slutgiltigt beslut i frågan kommer att fattas av Kommunstyrelsen i december, efter att både Barn- och utbildningsnämnden och Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden tyckt till i frågan.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-11-05