2018-11-02

Nynäshamns Kompetenscentrum leder internationellt projekt

Nynäshamns Kompetenscentrum (NKC) är huvudansvarig koordinator för projektet Improving the digital competence in adults, both for teachers and students inom Erasmus +, ett tvåårigt projekt som inleddes hösten 2017 och avslutas 2019.

BIlden föreställer händer vid en bärbar dator

Foto: Scandinav Bildbyrå

I projektet deltar förutom NKC vuxenutbildningar från Litauen och Spanien. Syftet med projektet är att öka den digitala kompetensen. Det ska ske genom erfarenhetsutbyte och implementering av nya metoder och verktyg för att öka kompetensen särskilt hos dem som har brister i sin digitala kompetens. Hösten 2017 samlades en ledningsgrupp under en vecka i Nynäshamn. Liknande möten har därefter genomförts i Litauen i mars 2018 och i Spanien i juni 2018.

Vecka 45 kommer sex studerande och ett par lärare från respektive land till Nynäshamn och möter lika många från NKC. Under veckan ansvarar respektive land för undervisning på engelska om olika digitala verktyg. Dessutom kommer deltagarna att få lära känna Nynäshamn bättre genom bland annat en guidad busstur, studiebesök i Stockholm och event hos Tom Tits i Södertälje.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-11-02