2018-10-29

Vanstaskolans fotbollsprofil utökas med årskurs 6

Ett stort intresse för AC Milans och Vanstaskolans fotbollsprofil har gjort att Barn- och utbildningsnämnden beslutat att utöka med elever i årskurs 6. Förändringen gäller från och med 1 november 2018.

BIlden föreställer representanter från AC Milan och skolchef grundskola Annika Setterquist

Foto: Vanstaskolan

I samband med skolstarten efter sommaren startade Vanstaskolan i Ösmo en fotbollsprofil för högstadieelever. AC Milan Academy ansvarar för profilens upplägg och efter stort intresse har nu Barn- och utbildningsnämnden beslutat att utöka profilen och erbjuda elever i årskurs 6 möjligheten att delta.

- Vi märker av ett stort intresse, bland både högstadieelever och elever i lägre årskurser, säger Filip Goethals, ansvarig för fotbollsprofilen på Vanstaskolan.

Elever som vill delta måste genomgå en antagningsprocess och för elever i årskurs 6 som vill börja på fotbollsprofilen går det nu bra att anmäla intresse via Vanstaskolans webbplats. Det finns platser kvar även för elever som redan går på högstadiet.

En förutsättning för att delta i fotbollsprofilen är att eleven är inskriven på Vanstaskolan, men det är inget krav att vara inskriven för att söka.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-10-29