2018-09-12

Kampanj ska minska hastigheten vid skolorna

Hastigheten behöver sänkas vid kommunens skolor. Därför genomför Nynäshamns kommun nu en kampanj där bland
annat mobila vägskyltar föreställande barn ska få bilister att sänka farten.

Fyra barn håller i 30-skyltar.

Fyra vägskyltar ska flyttas runt mellan kommunens skolor under hösten.

-Nynäshamns kommun kommer under hösten att genomföra en kampanj som ska få bilister att sänka hastigheten vid kommunens skolor. Mobila vägskyltar - föreställande barn som visar vilken hastighet som gäller - placeras ut, föräldrar ska få information om vikten av att ta det lugnt vid skolorna och invånare ska via webb och sociala medier uppmanas att visa hänsyn när de passerar ett skolområde.

"Hastigheten är ofta för hög"

– Vi har fått information om att hastigheterna på vägarna vid våra skolor ofta är alldeles för höga. Barnen är det viktigaste vi har så vi vill påverka bilisterna så att de kör försiktigt kring våra skolor. Därför genomför vi den här ampanjen, säger Johan Augustsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Meterhöga skyltar

Skyltarna, som är en meter höga, kommer att flyttas runt mellan kommunens skolor under hela hösten.

– Området runt våra skolor ska vara tryggt och det här är ett sätt att förbättra säkerheten för våra elever. Att skyltarna flyttas mellan skolorna gör att vi förhoppningsvis ökar medvetenheten hos bilister runt om i hela kommunen, säger Annika Setterquist, avdelningschef för Nynäshamns kommuns grundskolor.

P4 Stockholms morgonprogram har intervjuat Johans Augustsson om skyltarna. Här kan du lyssna på en nedklippt version av intervjun.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Text: Åsa Ericsson/Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-09-13