2018-06-20

Nynäshamns barn- och utbildningsförvaltning lockar toppkandidater till chefsjobb

Barn- och utbildningsförvaltningen har under våren rekryterat flera nya chefer till sina verksamheter och är väldigt nöjd med både antalet ansökningar och de personer som tillsatts.

Bilden föreställer Arne Almroth och Lena Birkmanis

Arne Almroth och Lena Birkmanis

Under våren har Barn- och utbildningsförvaltningen rekryterat flera nya chefer till sina verksamheter. Bland annat har Kulturskolan fått en ny enhetschef i Arne Almroth, tidigare kulturchef i Sundsvall och förvaltningsstaben nye chef är Kalle Elofsson, tidigare administrativ chef på Barnombudsmannen.

- Vi har identifierat och attraherat synnerligen kompetenta nya medarbetare i vår rekryteringsprocess, säger förvaltningschef Lina Axelsson Kihlblom. Arne Almroth är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och gymnasiets nya rektor Lena Birkmanis kommer senast från en rektorstjänst vid Enskilda gymnasiet i Stockholm.

Barn- och utbildningsförvaltningen kommer under 2018 att genomgå en organisatorisk förändring. Skolchefstjänsten delas upp i två tjänster, avdelningschef grundskola och avdelningschef gymnasie- och vuxenutbildning.

- Det är både roligt och inspirerande att vår förvaltning lockar framstående kandidater när det råder en så tuff konkurrens om skolpersonal, säger Axelsson Kihlblom. Vi upplever en positiv utveckling och ser inga framtida behov av att använda konsulter på chefspositioner.

Samtliga nyanställda chefer tillträder sina tjänster i augusti 2018.

Nyanställda chefer 2018
• Annika Setterquist – avdelningschef grundskola