2018-05-14

Förskolans dag i Ösmo

Förskolans dag har firats den tredje torsdagen i maj sedan 1984 för att synliggöra barn i förskolan. I Ösmo anordnar förskolorna en utställning för allmänheten som vill se vad som sker i verksamheterna.

BIlden föreställer olika projekt som barnen gjort

Foto: Åsa Lindblad Nilsson

Förskolans dag har firats den tredje torsdagen i maj sedan 1984. Dagen är ett sätt att synliggöra barnen i förskolan och den verksamhet som bedrivs.

- De här dagarna belyser det fina arbete som pågår året runt på våra förskolor i Ösmo, säger förskolechef Åsa Lindblad Nilsson. Förra året ställde vi ut i två dagar, i år blir det tre dagar då det var så uppskattat förra gången.

I Ösmo anordnar förskolorna en öppen utställning som visar olika uttryckssätt genom bland annat målningar, tecknande och lera, det blir musik och dans och Matilda Kurtsson kommer och sjunger med barnen 09.30 på tisdag och onsdag.

Utställningen pågår under tre dagar, är öppen för allmänheten och hålls i Moasalen i Ösmo. Öppettiderna är tisdag 15 maj till onsdag 16 maj klockan 09.00-18.00 och torsdag 17 maj 09.00-16.00.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-05-14