2018-05-02

Elever från Sunnerbyskolan ställer ut vävningar

I Sorunda finns en stark tradition med vävning. Eleverna har fått föra den traditionen vidare i sin egen tolkning.

Bilden föreställer olika exempel på elevernas konstverk

Foto: Sunnerbyskolan

Eleverna i årskurs 4-9 på Sunnerbyskolan har provat på att väva och har erbjudits inspiration i olika former av sina profillärare Bibbi Serrander och Karolin Artale. Eleverna har arbetat med sina vävar under profillektionerna i skolan och nu finns elevernas alster med i en utställning i folket hus i Sorunda, tillsammans med verk av Anne Lows och Sorunda Hembygdsförenings uppsättning av folkdräkter. Elevernas vävar kommer dessutom under hösten att visas i Tensta Konsthall.

- Det här är ett väldigt roligt projekt, säger Johnna Gilljam, rektor på Sunnerbyskolan. Eleverna får ta del av traditionellt hantverk och samtidigt använda sin kreativitet.

Projektet har varit ett samarbete med Stockholms Läns Museum, Tensta Konsthall och den kanadensiska konstnären Anne Low. I Sunnerbyskolans podcast om skolutveckling kan du höra mer om design, mode och Sunnerbyskolans designprofil.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-05-02