Information om risker kopplat till pågående torka

Här har vi samlat information om konsekvenskerna av det torra vädret. Länkar till mer information om:

2018-03-26

Viaskolan har deltagit i projekt för bättre mental elevhälsa

Viaskolan har deltagit i ett forskningsprojekt kallat YAM – Youth Aware of Mental Health som drivs av Karolinska Institutet. Syftet är att förbättra den psykiska hälsan bland elever i grundskolan.

Bilden föreställer ungdomar som sitter tillsammans

Foto: Scandinav Bildbyrå

Under våren har elever från årskurs 7 och 8 på Viaskolan deltagit i ett forskningsprojekt kring elevers mentala hälsa. YAM – Youth Aware of Mental Health drivs av en forskningsgrupp från Karolinska Institutet i Stockholm, kallad NASP (Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa).

Eleverna har fått utbildning vid fem tillfällen. Utbildningen som leds av personal vid Karolinska Institutet syftar till att göra eleverna medvetna om hälsosamma och ohälsosamma livsstilar och vad det innebär för den psykiska hälsan. Eleverna får också kunskap om hur de kan hjälpa sig själva och sina kamrater och var de kan söka hjälp.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-04-06