2018-03-23

Särskolan satsar på kompetensutveckling

Särskolans personal ska delta vid Särskolans Rikskonferens i Linköping med deltagare som utbildningsminister Gustav Fridolin. Verksamheten har blivit beviljad pengar från kompetensmiljonen, ett initiativ från kommunfullmäktige som ska främja kompetensutveckling.

I maj 2018 ska Särskolan delta vid Särskolans Rikskonferens i Linköping. Syftet är att diskutera den senaste forskningen och att lyfta aktuella frågor och synpunkter för att utveckla särskolans verksamhet i Nynäshamns kommun.

- Det är ovärderligt att kunna ta del av denna rikskonferens tillsammans med min ledningsgrupp och mina förstelärare, säger Marie Clemmedsson, rektor för grund- och gymnasiesärskolan i Nynäshamn. Vi kommer att fortsätta att bygga upp vår verksamhet på en stabil bas av forskning och beprövad erfarenhet och bli en av de bästa särskolorna i landet.

Kompetensmiljonen är ett initiativ från kommunfullmäktige för att främja kompetensutveckling inom kommunens verksamheter. Varje år avsätts en miljon kronor till detta ändamål och verksamheter får ansöka om pengar för specifika ändamål.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-03-23