Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-11-09

Ny förvaltningschef på BUF

Nu är det klart att Lina Axelsson Kihlblom blir ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Hon kommer närmast från Haninge kommun, där hon arbetat som grundskolechef.

Porträtt Lina Axelsson Kihlbom

Lina Axelsson Kihlbom

Lina Axelsson Kihlblom har en bred bakgrund både som rektor, jurist, terapeut och marknadskommunikatör. 2009-2014 utbildade hon sig till rektor och har sedan dess både arbetat inom en fristående skolkoncern och på Ronnaskolan i Södertälje. De senaste tre åren har hon arbetat som grundskolechef i Haninge kommun. Fram till april i år var Lina dessutom ledamot i skolkommissionen, ett regeringsuppdrag för att skapa reformer inom Svensk skola. Nu ser hon fram emot nya utmaningar som chef för kommunens största förvaltning med övergripande ansvar för utbildning, kultur och fritid.

- Det här är ett jätteroligt uppdrag som känns meningsfullt och jag är verkligen glad över att få det här förtroendet, säger Lina. Jag har längtat efter att få jobba med hela utbildningsperspektivet från förskola till grundskola, gymnasium och vuxenutbildning och det känns extra spännande att få göra det i en kommun som står inför en enorm tillväxt med alla utmaningar som det medför. Ska kommunen växa och fler flytta in så är skolan en väldigt viktig faktor, säger hon.

- Jag tycker det känns roligt och spännande att få in Lina som förvaltningschef. Jag tror och hoppas att Lina kommer kunna bidra mycket med sin erfarenhet inom skolans område för att göra Nynäshamns kommun till en av länets bästa skolkommuner, säger Johan Augustsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Hård konkurrens om tjänsten

- Vi hade många kvalificerade sökande till tjänsten som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen, vilket förstås är positivt men också gjorde urvalet svårt. Efter en rekryteringsprocess som har involverat chefer, medarbetare, fack och politik är vi nu glada att kunna anställa Lina Axelsson Kihlblom, säger kommundirektör Tommy Fabricius.

- Lina tillträder tjänsten i början av nästa år med uppgiften att leda utbildningsorganisationens arbete mot bättre resultat, ett arbete som på ett engagerat och skickligt sätt har inletts av tillförordnade förvaltningschefen Ilana Hart. Linas mycket breda och varierade bakgrund och erfarenhet blir betydelsefull då hon som förvaltningschef även kommer att ingå i kommunens ledningsgrupp, och där dela helhetsansvaret för kommunens utveckling.

Nu inleder kommundirektören en dialog med Ilana Hart om hennes fortsatta uppdrag i kommunen. I grunden har Ilana en anställning som skolchef.

 

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-02-08

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp