Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2019-06-03

Bensinläckage vid Shell i Nynäshamn

Ett läckage vid Shells bensinstation i Nynäshamn har gjort att bensin har läckt ut i dagvattnet. Dricksvattnet är inte påverkat.

Vid 15-tiden under måndagen inträffade ett oljeläckage vid Shell i norra Nynäshamn. Läckaget uppstod när en tankbil skulle fylla upp bensintankarna under mark. Räddningstjänst, polis och anställda på kommunen är på plats för sanering. Hur mycket bensin som har läckt ut och vad som orsakat läckaget är än så länge okänt.

Bensin kan ha läckt ut i dagvattnet

Olyckan har gjort att bensin har läckt ut i det dagvatten som leds ut till Alhagens våtmark. I våtmarken finns en oljefälla som kan fånga upp utsläpp och kommunen har som en extra säkerhetsåtgärd också stängt en av pumpstationerna för att undvika att bensin kommer in i avloppsreningsverket.

För frågor om olyckan hänvisar vi till räddningstjänsten och Shell.

Frågor om Nynäshamns kommuns hantering av utsläpp i dagvattnet besvaras av Michael Nilsson, driftchef på Nynäshamns avloppsreningsverk.

Vad är dagvatten?
Dagvatten är regn, snö och hagel som rinner av från till exempel vägar, parkeringsplatser och tak. Dricksvattnet är inte påverkat.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-06-04

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp