2019-04-04

VA-arbete kan ge missfärgat vatten i Nynäshamn

Den 8-12 april görs stora VA-arbeten i Norvik. Vattnet i Nynäshamns stad kan då bli missfärgat.

Inför bygget av industrispåret till Norviks hamn kommer stora VA-ledningar att läggas om. Arbetet med den första vattenledningen påbörjas den 8 april och beräknas vara klart senast den 12 april. Nynäshamns stad kommer då att få vatten via en huvudledning istället för två.

Vattnet kan bli missfärgat under arbetet

Under tiden arbetet pågår kan vattnet bli missfärgat. Det beror på att avlagringar kan lossna från ledningarna när vattenhastigheten och strömningsriktningen ändras. Missfärgat vatten är inte farligt för hälsan. Spola en stund tills vattnet är klart igen och undvik att tvätta just då. Rengör gärna silarna i kranarna.

Spara på vattnet under arbetet

Vi ber dig också att vara lite extra återhållsam med vattenförbrukningen under arbetet med omläggningen.

Fler arbeten under våren

Den 4-5 april kommer vi att göra en testavstängning.
Under våren kommer också flera ledningar att läggas om.

Sidan granskad 2019-04-04

Sidansvarig: