2019-04-03

KTH-studenter tycker till om Ösmo

Studenter från KTH har under fem veckor genomfört ett projektarbete om Ösmos utveckling fram till 2035. Utställningen finns på Ösmo bibliotek.

Delar från utställningen på Ösmo bibliotek.

Studenterna, som läser första året av masterprogrammet hållbar samhällsplanering och stadsutformning, har tagit fram förslag på hur Ösmo centrum kan förvandlas till en livlig mötesplats med rum för bostäder, handel, grönområden, aktiviteter och vara ett attraktivt boende för dagens och framtida Ösmobor.

Nynäshamns kommun har bidragit med kunskap och information om Ösmo.

- Vi hoppas att studenternas kreativa och nyskapande idéer kan väcka inspiration och skapa diskussion om Ösmos framtida utveckling, säger Albin Törnberg, översiktsplanerare på Nynäshamns kommun.

Utställningen finns på Ösmo bibliotek

Du hittar utställningen på biblioteket i Ösmo. Adressen dit är Ösmo centrum 4, 148 30 Ösmo. Utställningen finns kvar i cirka två veckor.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2019-04-03