2019-03-01

Låna en elcykel - bli testcyklist

Nu kan du bli en av fyra testcyklister som kostnadsfritt får låna en elcykel under en månad. Elcyklistprojektet är ett  projekt som ska uppmuntra nynäshamnsbor att välja cykeln och främja både hälsan och miljön.

Bild: Ulf Huett Nilsson/Scandinav

Du som anmäler dig får kostnadsfritt låna en elcykel och cykla minst tre kilometer per tillfälle minst tre gånger i veckan, under maj månad. Du ska också försöka inspirera andra att välja cykeln som transportmedel.

Anmälan

Anmälan är öppen till den 21 mars. Du får besked senast 28 mars om du är en av våra fyra testcyklister. Du får också besked om du inte kommit med.

»» Anmäl dig här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Detta gäller för dig som testcyklist

• Du ska ha fyllt 18 år och bo i Nynäshamns kommun. Det går bra att vara en familj som testcyklar tillsammans.
  • Cykla minst tre kilometer tre gånger i veckan under maj.
  • Synas i Energi- och klimatrådgivningens och Nynäshamns kommuns olika kanaler samt göra egna inlägg i dina sociala medier under #Testcyklist2019.
  • Dokumentera dina resor i en resedagbok.
  • Besvara ett par enkäter.
  • Vara med på ett uppstartsmöte i april och ett avslutningsmöte i juni.

Tillsammans med tre andra kommuner

Elcyklistprojektet handlar om att uppmuntra nynäshamnsbor att välja cykeln som transportmedel och främja både hälsan och miljön. Elcyklistprojektet är ett gemensamt projekt tillsammans med Energi- och Klimatrådgivningen, Huddinge kommun, Haninge kommun och Tyresö kommun.

Text: Marie Eriksson.

Fler cykelaktiviteter under maj

Under maj 2019 arbetar Nynäshamns kommun med fler cykelrelaterade projekt:

• Nynäshamns kommun uppmärksammar cykelns dag den 11 maj.
  • Cykelkurserna fortsätter där Cykelfrämjandet och Nynäshamns kommun ordnar kurser för alla som vill lära sig cykla.
  • Nynäshamns kommun fortsätter erbjuda personalcyklar för att ge medarbetarna ökade möjligheter till motion, öka andelen hållbara resor och vara en attraktiv arbetsgivare.

Sidan granskad 2019-03-01

Sidansvarig: