2018-10-16

Sök bygglov inför sommaren

Planerar du att glasa in verandan, bygga ett Attefallshus eller genomföra något annat byggprojekt i sommar? Då är det dags att lämna in en bygglovsansökan eller anmälan nu.

Sommaren är en period då många passar på att förverkliga sina byggprojekt. Många byggprojekt kräver någon form av bygglov, anmälan eller strandskyddsdispens. För att få det behöver du göra en bygglovsansökan eller anmälan.

- Under april och maj kommer det in flest bygglovsansökningar och anmälningar. Om allt inte är rätt från början kanske det dessutom krävs en komplettering, som gör att det tar längre tid. Därför är det bra att söka i god tid om du vill kunna sätta igång med ditt projekt till semestern, säger Malchaz Mikadze, kart- och bygglovschef på Nynäshamns kommun.

Träffa en bygglovshandläggare

Har du frågor inför din ansökan? På torsdagskvällar kan du boka tid och träffa en bygglovshandläggare på plats i kommunhuset.

>>Läs mer och boka tid för bygglovsvägledning

Sidan granskad 2018-10-17

Sidansvarig: