Information om risker kopplat till pågående torka

Här har vi samlat information om konsekvenskerna av det torra vädret. Länkar till mer information om:

2018-06-26

Nytt parkområde i Ösmo Centrum invigt

Förskolebarn, boulespelare och andra intresserade Ösmobor intog Ösmo centrum när den nya parkytan öppnades idag.

Daniel Adborn klipper ett blågult band med byggarbetsplats i bakgrunden.

Daniel Adborn, kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden klipper bandet.

Ösmo centrum rustas upp och idag öppnade det nya parkområdet med lekplats, boulebana, planteringar, bänkar och bord. Det firades med kalas där kommunen bjöd på fika, ballonger och delinvigning.

Daniel Adborn kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Nynäshamns kommun, stod för bandklippning.

- Vi gör en delinvigning av det nya Ösmo centrum idag helt enkelt för att det är roligare att ha invigningar på sommaren än på vintern när bygget beräknas vara färdigt. Det här är en stor och välbehövlig satsning där kommunen sammanlagt lagt cirka 30 miljoner kronor, säger Daniel Adborn.

På den nya lekplatsen finns studsmatta, klätterställning med rutschkana, cykelkarusell, lekkullar, gungor och gungdjur och att döma av leklusten hos de inbjudna förskolebarnen är satsningen populär.

- Det är jätteroligt att vara här och få höra så många positiva kommentarer, både om lekplatsen och boulebanan men också om de vackra planteringarna. Och tänk så fint det kommer det att bli när planteringarna hunnit växa till sig lite mer och hela området är klart. Alla de personer som arbetar med projektet gör verkligen ett fint jobb, fortsätter Daniel Adborn.

Förutom den nya parken kommer det bland annat att bli ett torg, en trappa med sittplatser och ännu fler planteringar. Hela centrum beräknas vara färdigt under vintern 2018-2019.

Lekplats

Fullt fart på den nya lekplatsen i Ösmo Centrum.

Ösmo centrumlyft

Nynäshamns kommun påbörjade 2015 Ösmo centrumlyft. Det är en satsning för att rusta upp utemiljön i Ösmo centrum. När den nya planen togs fram fick boende, besökare och verksamma i Ösmo lämna förslag på hur de vill att centrum ska utvecklas.

Nya bostäder ingår inte i centrumlyftet utan utreds i detaljplanearbetet för centrala och södra Ösmo.

Sidan granskad 2018-06-26
Sidansvarig: Lisa Olén