Information om risker kopplat till pågående torka

Här har vi samlat information om konsekvenskerna av det torra vädret. Länkar till mer information om:

2018-05-17

Eldningsförbud i länet

På grund av hög brandrisk i skog och mark har Länsstyrelsen beslutat att det tills vidare råder eldningsförbud i hela Stockholms län.

Eldningsförbudet innebär att du inte får använda öppen låga utomhus, det vill säga att all eldning utomhus är förbjuden. Grillning fritt i naturen är inte heller tillåten. Däremot får du grilla på egen tomt i särskild grillanordning, det vill säga hemmagrill för kol och briketter samt gasolgrill.

Här på SBFF:s webbplats finns mer informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om grillning och vad som är tillåtet och inte.

"Liten brand riskerar att bli stor"

Södertörns brandförsvarsförbund (SBFF) skriver på sin webbplats att vädret och den torra vegetationen medför att en liten brand riskerar att bli mycket stor och svårkontrollerad innan brandförsvaret hinner få ut tillräckligt med resurser till platsen.

Information om brandriskprognosen finns på följande nummer:

• Södertörn: 08-721 23 26.
  • Övriga Stockholms län: 08-454 83 39.

Kontakt med räddningstjänsten

Om du vill kontakta räddningstjänsten når du dem på telefonnummer 08-721 22 00.

Sidan granskad 2018-05-17